OVER

Loonstra orgelverhuur

HOE ALLEN BENELUX BEGON

Ruim 35 jaar geleden bracht Henk Loonstra het Amerikaanse ALLEN orgel op de Markt in de Benelux. Een uniek instrument van hoge kwaliteit met een doorzichtig klankpalet. Bovendien, de draagkracht van deze instrumenten was en is superieur te noemen. Dit laatste fenomeen is in de digitale orgelwereld nog steeds onbekend.

ALLEN IN CONCERT

Het was een overbekende concertorganist die de specialiteiten en kwaliteiten van het digitale ALLEN ontdekte. Met een eerste plaatsing in de Studio van het Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum en daarna in de concertzaal van Tivoli-Vredenburg te Utrecht. In een snel tempo werd het ALLEN orgel de zeer gewaardeerde  gast bij vele orkesten Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs tot Salle Pleyel te Parijs.

ALLEN VOOR DE KOREN

Niet alleen in concertgebouwen, maar ALLEN komt ook in vele kerken voor de begeleiding van grote bekende koren en samenzang. Ook een klein koor of ensemble heeft de nodige aandacht. Steeds meer organisten ontdekken het ‘dragende’ orgel en open klankpalet van ALLEN. Dan hoor je steeds weer:  Nooit gedacht dit is verrassend.

OVERNAME

In 2012 nam ik, IJke-Seije Loonstra de orgelverhuur voor mijn rekening. Inmiddels zijn vier moderne ALLEN orgels beschikbaar met honderden stemmen en vele klankkleuren. Deze orgels hebben de volgende orgelstijlen: Cavaillé-Coll, Arp Schnitger, Schlicker/Neo Barok, Algemeen Nederlands, Aeolian-Skinner, English Cathedral en zijn voorzien van Genisys Voices met meer dan 200 stemmen. Kortom alles is bij ALLEN aanwezig voor de kritische organist en dirigent. Als extra optie verhuren wij Hauptwerk / Sweelinq.

ALLEN OP LOCATIE

Bij de plaatsing van een kwaliteit orgel hoort de totale opstelling ook perfect te zijn. Er wordt rekening gehouden met de akoestische omstandigheden van de ruimte en de wensen van koorleider, dirigent en organist. Meestal worden speakers onopvallend op een hoogte van 4 meter geplaatst gelijkwaardig aan de hoogte van een pijporgel. Dit is een ideale hoogte voor de zangers. Door de grote draagkracht is de spreiding van de klank richting ongevoelig. Onze eigen intonateur zorgt voor een perfecte intonatie, zodat orgel, koor, zangers en orkest samensmelten tot een hoogwaardig muzikaal gebeuren.

Loonstra orgelverhuur

Ter Maatstraat 6
7462 RC RIJSSEN
+31 (0)548-789830
+31 (0)6-55158001